Vad är osteopati?

Det viktigaste för en osteopat är att hitta orsaken till smärtan eller problemet. Varje människa är unik och har sin egen kroppshållning, skadehistorik och förutsättningar som påverkar kroppen.

Osteopati är en form av manuell medicin som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Genom ortopediska och osteopatiska tester, palpation och anamnes kommer vi fram till en diagnos och behandlingsplan. Osteopater behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått. Genom att förbättra funktionen påverkas bl.a cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan fungera optimalt.

Vid t.ex. ont i skuldran kan problemet bero på ett roterat bäcken som gör att musklerna uppåt ryggen får en obalans som orsakar smärta. Sekundära förändringar kan då ske i nacken för att kompensera denna vridning.

Vi försöker hela tiden arbeta tillsammans med våra patienter för att gemensamt komma fram till en bra lösning. Detta innebär bl. a. att vi försöker hitta lämpliga övningar vilka patenter får utföra mellan behandlingarna.

 

Behandlingsområden

Vi behandlar både akuta och kroniska tillstånd såsom ryggskott och värk i kroppen. Vi ser gärna att du kommer hit även när du inte har ont för att underhålla din kropp och de påfrestningar den utsätts för.

Känner du dig stel i leder och muskler? Ont i ett knä? Huvudvärk eller yrsel? Idrottsskada efter att ha börjat springa? Vill du ha hjälp med upplägg av träningsprogram?

  • Ryggskott, nackspärr
  • Tennisarmbåge, musarm
  • Nervinklämning, ischias
  • Knäskador, ljumsksmärta, muskelbristning
  • Huvudvärk, migrän, stress

Detta är några åkommor vi dagligen jobbar med. Är du inte riktigt säker på om just ditt problem är något för oss, ring gärna för en konsultation.

 

 

 

  • Skriv ut
  • Dela

Kontakt

Carolin Franke
Osteopat D.O
Drottninggatan 12a
371 31 Karlskrona
Tel: 0455-169 00

Fredrik von Essen
Osteopat D.O
Drottninggatan 12a
371 31 Karlskrona
Tel: 0709-69 94 91

Sexuelltopp.com